Betrouwbaar alarmsysteem

dooradmin

Betrouwbaar alarmsysteem

Zorg dat u zeker weet dat u vraagt hoe uw alarmsysteem communiceert
Er zijn vele opties voor de communicatie tussen uw alarmsysteem en de meldkamer. Helaas hebben veel huiseigenaren en ondernemers weinig nagedacht over de verschillende communicatietechnologieën die beschikbaar zijn en hoe deze technologieën van invloed kunnen zijn op de bescherming die ze krijgen van een alarmsysteem. Vaak wordt dit gedreven door de prijs en begrijpt de huiseigenaar of bedrijfseigenaar niet wat hij of zij daadwerkelijk krijgt.

Het is iets wat we de hele tijd zien. We overleggen met een potentiële klant en geven hem of haar een offerte en zij vertellen ons over een systeem van een ander alarmbedrijf dat goedkopere bewakingsplannen heeft. De klant denkt dat ze hetzelfde zijn omdat de systemen een reeks vergelijkbare apparaten hebben (deurcontacten, bewegingsmelders, enz.), maar dat zijn ze niet!

Hoe betrouwbaar is het Alarmmonitoring-communicatiesysteem?

Als we er naar kijken, hebben veel van deze concurrerende systemen één ding gemeen: het alarmpaneel moet communiceren met de centrale meldkamer. Dit is belangrijk omdat dit de manier is waarop uw alarmpaneel signalen naar u en de autoriteiten stuurt in het geval van een inbraak. Als het communicatiepad op een of andere manier gecompromitteerd is, komen de signalen niet binnen zoals ze zouden moeten, en kan de meldkamer niet de juiste reactie geven.

Zoveel huiseigenaren worden overgehaald om een alarmsysteem aan te schaffen dat inferieure bescherming biedt, omdat ze hun opties niet begrijpen. Wat het nog erger maakt is dat de verkopers van veel alarmbedrijven tactieken gebruiken om opzettelijk een deel van de informatie te verdoezelen. Het is pas nadat de klant voor het systeem heeft betaald en een contract heeft afgesloten dat ze zich realiseren dat het alarmsysteem misschien niet de bescherming biedt die ze willen.

Bij Cornerstone Protection zetten we ons in om woningen en bedrijven de best mogelijke bescherming te bieden. Als onderdeel van onze missie geloven we dat het belangrijk is dat klanten begrijpen hoe de communicatiemogelijkheden verschillen en hoe dit uw veiligheid kan beïnvloeden.

hoe werkt de communicatie van alarmsystemen hoeksteenbescherming

Hoe werkt de communicatie van het alarmsysteem?

Zoals we al zeiden, moet uw beveiligingssysteem kunnen communiceren met de meldkamer om alarmsignalen te versturen. In dit gedeelte gaan we in op de verschillende opties die beschikbaar zijn.

1. 2. Telefoon vaste lijn

Dit was de enige optie voor communicatie in de beginperiode. De installateur van het beveiligingssysteem zou een telefoonlijn op het alarmpaneel aansluiten en het systeem zou signalen naar de meldkamer sturen via de aangesloten telefoonlijn.

Hoewel dit in de meeste situaties wel het doel dient, hebben telefoonlijnen wel degelijk kwetsbaarheden. Veel inbrekers weten waar ze de telefoonlijnen op een huis of bedrijf kunnen vinden en ze zullen de lijn gewoon doorknippen voordat ze inbreken. Voila!!…ze hebben net het beveiligingssysteem uitgeschakeld. Er is ook de mogelijkheid dat het telefoonalarmsysteem tijdens een storm wordt uitgeschakeld.

alarm systeem communicatie voor telefoon vaste lijn hoeksteen bescherming

2. 2. Internetcommunicatie

Dit is een nieuwere communicatietechnologie voor alarmsystemen en het heeft wel enig voordeel ten opzichte van een vaste telefoonlijn. Met name kunt u via een internetverbinding een breder scala en een groter gegevensvolume overbrengen. Dit kan nuttig zijn omdat het systeem verbinding kan maken met een cloudserver voor het uploaden van video van beveiligingscamera’s of voor het opslaan van gegevens over de activiteit van het alarmsysteem.

Met dit type systeem zou het alarmpaneel verbinding maken met uw huis- of bedrijfsnetwerk via Wi-Fi. Wanneer het systeem in werking is, zou het alle signalen en gegevens via het internet communiceren. Dit vereenvoudigt de installatie en heeft het voordeel dat het systeem en het toezicht een stuk goedkoper is.

De lagere kosten maken deze optie wel aantrekkelijk voor veel huiseigenaren, maar het komt wel met kwetsbaarheden die vergelijkbaar zijn met vaste telefoonlijnen. Een slimme inbreker zou de draad voor uw internetverbinding doorknippen voordat hij het huis of bedrijf probeert binnen te komen en de alarmcentrale uitschakelen… Bovendien, als de stroom uitvalt, stoppen uw modem en router met werken en dat zou de communicatie van het alarmsysteem onderbreken.

3g draadloze cellulaire alarmbewaking hoeksteen bescherming

3. 3. 3G Draadloze celalarmcontrole

Wanneer je gaat met 3G draadloze communicatie, heeft het paneel een draadloze communicator die wordt gebruikt om signalen te verzenden over mobiele telefoontorens. Dit was een geweldige optie omdat het zorgt voor betrouwbare communicatie die niet gemakkelijk te verstoren is voor een inbreker.

Hoewel dit type systeem een betere bescherming zou kunnen bieden dan de vaste lijn of het internet, is er één probleem: de 3G zonsondergang. Mobiele dienstverleners zijn de 3G-technologie aan het uitfaseren en het zal niet lang duren voordat deze apparatuur verouderd is.

 

Helaas zijn er een paar minder dan ethisch verantwoorde ondernemers in de industrie die nog steeds proberen deze apparatuur te verkopen. Ze zien de 3G zonsondergang aankomen en ze hebben haast om zich te ontdoen van deze apparatuur voordat deze waardeloos is. Als u op zoek bent naar een systeem met draadloze communicatie, vraag dan zeker of het systeem 3G of LTE is.

4. 4. LTE-communicatie

LTE is het nieuwste op het gebied van mobiele draadloze communicatietechnologie. Net als 3G communiceren deze systemen via mobiele telefoontorens, maar deze draadloze technologie is ontworpen om up-to-date te zijn en aan te passen aan toekomstige veranderingen in mobiele communicatienetwerken.

Als u mobiele communicatie wilt, is dit de technologie waar u naar moet zoeken. Het kan op betrouwbare wijze signalen overbrengen naar de meldkamer en het is gemaakt om klaar te zijn voor de toekomst.

qolsys iq panel lte communicatie hoeksteen bescherming

5. 5. Dual-Path Connectiviteit

Dit is de gouden standaard voor de communicatie van alarmsystemen. Het combineert LTE en breedband (internet) om het systeem twee paden te bieden voor de overdracht van gegevens. Dit zorgt niet alleen voor redundantie als één communicatiepad wordt verstoord, maar biedt ook een slimmer communicatiemanagement voor een betere beveiliging.

Een van onze favoriete panelen, het Qolsys IQ Panel 2 Plus, maakt gebruik van dit type dual-path connectiviteit. Zelfs buiten de redundantie om, bewaakt het systeem altijd de verbindingen op snelheid en betrouwbaarheid, zodat het het juiste pad kan kiezen voor het verzenden van gegevens.

Vraag altijd hoe uw alarmsysteem communiceert met de meldkamer.

Het is een ongelukkige realiteit, maar je kunt niet elke leverancier van alarmsystemen die je spreekt vertrouwen. Velen van hen geven de voorkeur aan de verkoop van een systeem boven het geven van het best mogelijke advies. U zult ook veel mensen vinden die oneerlijke reclame gebruiken om u te laten bellen en dan gebruiken ze verschillende tactieken om klanten te verkopen op ondermaatse systemen of apparaten die slechts een beperkte bescherming bieden.

Als voorbeeld zie je misschien een advertentie die een heel laag maandelijks tarief voor de bewaking van het beveiligingssysteem heeft. Wat de advertentie niet vermeldt is dat dit tarief alleen voor een systeem dat communiceert via een vaste telefoonlijn of internet. Ze weten dat veel huizen geen vaste lijnen meer hebben. Het punt is om je aan de telefoon te krijgen of om een persoonlijk bezoek te plannen zodat ze je kunnen verkopen op iets duurders.

Het alarmsysteem zal de hoeksteenbeveiliging van de meldkamer communiceren
Een andere truc heeft betrekking op de kwestie die we aan het begin van deze post hebben genoemd. De installateur van het alarmsysteem zal reclame maken voor echt lage prijzen voor het systeem en de bewaking, maar wat ze niet vermelden is dat het alleen betrekking heeft op systemen die communiceren via het internet. Als ze je eenmaal aan de telefoon hebben of aan de overkant zitten, weten ze dat er een goede kans is dat ze de verkoop kunnen doen voordat je een kans hebt om met iemand anders te praten.

Dit is de reden waarom communicatie een van uw topvragen zou moeten zijn als u een bedrijf dat beveiligingssystemen bedient, belt. Vraag hen naar de soorten communicatie die zij gebruiken om signalen te versturen. Als ze reclame maken voor een prijs voor het systeem of voor monitoring, vraag dan of die prijs van toepassing is op functies zoals LTE-communicatie of dual path-connectiviteit.

Het laatste wat je wilt is betalen voor een systeem en het alleen laten installeren om erachter te komen dat het niet de bescherming biedt die je nodig hebt. Wees voorbereid als u met een installateur van een alarmsysteem praat, weet wat u wilt en stel de juiste vragen.

Hoe kan Cornerstone Protection helpen?

We hechten te veel waarde aan onze reputatie om het te riskeren om nog een verkoop te krijgen. Cornerstone Protection is een lokaal bedrijf voor alarmsystemen in Centraal Kentucky en we zijn erg trots op de diensten die we aan de gemeenschap leveren.

Onze experts zullen altijd bereid zijn om uw vragen te beantwoorden en we streven ernaar om zo transparant mogelijk te zijn als het gaat om de prijsstelling en wat u kunt verwachten van de verschillende alarmsystemen en -apparaten die we verkopen.

Wij bieden een scala aan alarmsystemen die verschillende communicatiemogelijkheden hebben en die modellen bevatten die een dual-path connectiviteit hebben. We bieden ook verschillende monitoringplannen aan die de kosten dekken voor opties zoals vaste lijn, internet en LTE. Als u meer wilt weten, kunt u contact opnemen met ons Cornerstone Protection-team voor een gratis adviesgesprek. Meer via stopdedief.be

Over de auteur

admin administrator

1 reactie tot nu toe

A WordPress CommenterGeplaatst op12:14 pm - aug 19, 2020

Hi, this is a comment.
To get started with moderating, editing, and deleting comments, please visit the Comments screen in the dashboard.
Commenter avatars come from Gravatar.

Geef een reactie